Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
11

Mondriaan Fonds publiceert twee nieuwe open oproepen

Het Mondriaan Fonds (MONDRIAAN) heeft twee nieuwe open oproepen gepubliceerd, mogelijk gemaakt door extra geld van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Het gaat om de open oproepen 'Beladen Geschiedenis' (voor projecten die het beladen verleden onderzoeken, presenteren en bediscussiëren) en de 'Beurs Erfgoedtalent' (voor kunst- en erfgoedinstellingen om nieuwe professionals gedurende twee jaar een vaste plek te bieden).

Beladen Geschiedenis
Deze oproep zet een licht op het verleden waar tegenstrijdige emoties schuilen en waar diverse perspectieven een sterkere rol in verdienen. Het gaat erom recht te doen aan eerder onderbelicht gebleven delen van onze geschiedenis: de kennis te verruimen voor een breed publiek en een meer inclusieve samenleving.

De oproep is bestemd voor in Nederland gevestigde publieke organisaties, zoals musea, podiumkunstinstellingen, kunstinitiatieven, monumentenorganisaties en archieven, historische plaatsen en gebieden, beeldend kunstenaars en de creatieve industrie.

De hoogte van de bijdrage wordt per aanvraag vastgesteld. Van de variabele programmakosten wordt maximaal 40% vergoed. De maximale bijdrage voor haalbaarheidsstudies is 70% van de totale projectkosten en kan oplopen tot maximaal € 15.000.

In de periode 2019 en 2020 kan voor deze open oproep op elk moment worden aangevraagd.

Kijk voor meer informatie op: https://www.mondriaanfonds.nl/aanvraag/open-oproep-beladen-geschiedenis/

Beurs Erfgoedtalent
Het Mondriaan Fonds wil met deze oproep de overdracht en ontwikkeling van kennis binnen erfgoedinstellingen stimuleren en stelt daarom negen beurzen beschikbaar. Hiermee kunnen Nederlandse kunst- en erfgoedinstellingen nieuwe professionals gedurende twee jaar een vaste plek bieden.

De beurs bedraagt maximaal € 43.200 bruto per jaar bij een deeltijdaanstelling van vier dagen per week (schaal 10 Museum cao 2018-2020). Van de aanvragende instelling wordt een bijdrage van minimaal 10% gevraagd, in dit geval dus € 4320 bruto per jaar.

Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 6 januari 2020.

Kijk voor meer informatie op: https://www.mondriaanfonds.nl/aanvraag/open-oproep-beurs-erfgoed-talent/

Nog meer open oproepen op komst
In december 2019 zal het Mondriaan Fonds nog meer open oproepen publiceren, waaronder die voor erfgoed- en vrijwilligersorganisaties die hun vrijwilligersbeleid willen professionaliseren.

Zie ook: https://www.mondriaanfonds.nl/2019/11/08/open-oproepen-in-vogelvlucht/

Terug naar overzicht