Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
11

Kamerbrief Ondernemen op Buitenlandse Markten gepubliceerd

Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft een brief aan de Tweede Kamer gestuurd over de modernisering van het bedrijfsleveninstrumentarium. In de brief licht de minister een aantal aanpassingen op het handels- en investeringsinstrumentarium toe. 

Het betreft onder meer de stroomlijning van de landenlijsten. Het instrumentarium voor handels- en investeringsbevordering, kan worden gebruikt in 63 landen. Met deze stroomlijning is elke regeling zijn eigen landenlijst verleden tijd. Ook komt er één loket voor informatie en advies. Kansen voor Nederlandse bedrijven worden
door Agentschap NL en het postennet van de ambassades onder aandacht van bedrijven gebracht.

Naast het ondersteunen van partnerschappen via Partners voor Business (PIB), biedt het ministerie verschillende financierings- en garantiemogelijkheden. Voorbeelden zijn Dutch Good Growth Fund (DGGF) en Finance for International Business (FIB).

Om betalingsrisico’s van exporttransacties naar vooral opkomende markten af te dekken, kunnen ondernemers gebruik maken van de Exportkredietverzekering-faciliteit (EKV) en de Exportkredietgarantie (EKG). Het bedrijfsleven
onderzoekt op dit moment of het een herfinancieringsfaciliteit (HFF) kan oprichten. De minister is, indien nodig, bereid om een financiële bijdrage daaraan in overweging te nemen.

Terug naar overzicht