Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
11

Inschrijven AM NAi prijs weer mogelijk

Tot en met 15 november 2012 is het voor jonge architecten weer mogelijk, hun projecten in te zenden voor de AM NAi prijs. Deze tweejaarlijkse prijs gaat naar een architect onder de 40 jaar die in 2010 of 2011 het beste ontwerp realiseerde. De AM NAi prijs is ingesteld om jong talent aan te moedigen, de zichtbaarheid van jonge architecten te vergroten en daarmee hun kansen te verruimen om bijzondere projecten te realiseren. Daarnaast is de prijs een belangrijk middel om de laatste ontwikkelingen in de hedendaagse architectuur op de voet te volgen en te documenteren.

Een deskundige jury zal uit de inzendingen vijf genomineerden kiezen. Uit deze projecten wordt vervolgens de winnaar gekozen. De prijsuitreiking vindt medio december 2012 plaats in het NAi. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst wordt het werk van zowel de winnaar als de genomineerden aangekondigd en gepresenteerd. Alle genomineerden ontvangen een bedrag van € 1.000,- en de winnaar ontvangt € 10.000,-.

De AM NAi prijs wordt sinds 2002 uitgereikt en is een gezamenlijk initiatief van het Nederlands Architectuurinstituut en vastgoedontwikkelaar AM.

Terug naar overzicht