Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
11

Stuiveling Open Data Award (SODA) neemt een pauzejaar

Toen de Stuiveling Open Data Award (SODA) in het leven geroepen werd, was dit aanvankelijk voor een periode van vijf jaar. Die vijf jaar zijn nu voorbij, maar er komt een doorstart.

Om voldoende tijd te nemen voor deze doorstart buigen het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en de SODA-jury zich de komende tijd over de nieuwe opzet. Daarom neemt de SODA in 2021 een pauzejaar, om in 2022 een doorstart te maken.

Zie ook: https://www.opendata-award.nl/actueel/nieuws/2021/september/9/soda-neemt-een-pauzejaar

Over de prijs
Het doel van de Stuiveling Open Data Award is het zichtbaar maken wat er mogelijk is met open data en het gebruik van open data bevorderen. In aanmerking voor de prijs komt iedereen die een toepassing heeft gemaakt waarbij open data van de Nederlandse overheid gebruikt wordt, zoals een website, app of visualisatie.

De prijs bestaat uit een wisselbeker en een geldbedrag van € 20.000 voor de verdere investering en ontwikkeling van de toepassing, waarbij (her)gebruik van open data voor maatschappelijke, democratische en/of economische meerwaarde voorop staat.

Terug naar overzicht