Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
11

ROCKET Reloaded vanaf 9 oktober open voor aanvragen

Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland NV heeft alle details omtrent de aanstaande oproep van het project RegiOnal Collaboration on Key Enabling Technologies (ROCKET Reloaded) bekendgemaakt.

ROCKET Reloaded is een project binnen het programma Interreg VA Nederland-Duitsland (INTERVANLD) dat de samenwerking tussen bedrijfsleven en wetenschap in het Duits-Nederlandse grensgebied (tussen de Noordzee en Niederrhein) stimuleert om onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie te versterken. ROCKET Reloaded is de al eerder aangekondigde opvolger van het project RegiOnal Collaboration on Key Enabling Technologies (ROCKET).

ROCKET Reloaded richt zich op vijf sleuteltechnologieën (Key Enabling Technologies) en drie toepassingsgebieden. De sleuteltechnologieën zijn nanotechnologie, microsysteemtechniek, micro- en nano-elektronica, innovatieve materialen & grondstoffen en fotonica. De toepassingsgebieden zijn gezondheid, energie en productie.

Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland NV (OOSTNL) is leadpartner van ROCKET Reloaded. Overige partners zijn Business Cluster Semiconductors Netherlands, Cluster NanoMikroWerkstoffePhotonik.NRW en TAFH Münster.

ROCKET Reloaded is bedoeld voor grensoverschrijdende samenwerkingsprojecten tussen ondernemingen en/of onderzoeks- en/of kennisinstellingen die gevestigd zijn in het programmagebied van Interreg VA Nederland-Duitsland. Dit gebied omvat delen van de Duitse deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen, de Nederlandse provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland en delen van Noord-Brabant en Limburg. Bedrijven in de zogenaamde primaire gebieden komen als aanvrager en als partner in aanmerking. Bedrijven binnen de secundaire gebieden komen normaliter alleen als partner in aanmerking. De primaire gebieden zijn:

  • Provincies Gelderland, Noord-Brabant, Limburg: Veluwe, Zuidwest-Gelderland, Achterhoek, Arnhem/Nijmegen, Noordoost-Noord-Brabant, Zuidoost-Noord-Brabant, Noord-Limburg, Midden-Limburg en Zuid-Limburg;
  • Noordrijn-Westfalen: Kreis Borken, Kreis Coesfeld, Kreis Kleve, Rhein-Kreis Neuss, Kreis Steinfurt, Kreis Viersen, Kreis Warendorf, Kreis Wesel, Stadt Duisburg, Stadt Düsseldorf, Stadt Krefeld, Stadt Mönchengladbach en Stadt Münster.


Binnen samenwerkingsprojecten moet worden samengewerkt door ten minste één Duitse en één Nederlandse partner. Een mkb'er moet de leiding van het consortium hebben, maar deelname staat open voor andere bedrijven, onderzoeksinstellingen en universiteiten.

Ondersteuning is beschikbaar voor innovatieprojecten: projecten met een sterke focus op de ontwikkeling van nieuwe producten of prototypes daarvan, toepassingen en technologieën tot het moment van marktintroductie. Het uiteindelijke doel is om een nieuw product, dienst of proces in de markt te zetten, eventueel door middel van een innovatieve toepassing van bestaande technologieën, methoden of bedrijfsprocessen.

De subsidie per innovatieproject is maximaal 60% van de totale subsidiabele kosten van een innovatieproject. Het maximale projectvolume waarover dit percentage berekend kan worden, is € 275.000 per project. Eén partner mag nooit meer dan 70% van de totale subsidiabele projectkosten op zich nemen. Een kennis- of onderzoeksinstelling mag binnen het totale project maximaal € 75.000 aan subsidiabele kosten per project opvoeren.

Aanvragen kunnen worden ingediend bij Oost NL. Voorafgaand aan de indiening moet een gesprek met een van de regionale coördinatoren hebben plaatsgevonden. Aanvragen kunnen van 9 oktober tot en met 15 november 2019 (23.59 uur) worden ingediend.

Zie voor meer informatie: http://rocket-innovations.eu/rocket/projekt-rocket-reloaded/?lang=nl

Terug naar overzicht