Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
11

Noord-Holland stelt aantal nieuwe en gewijzigde subsidieregelingen vast

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Noord-Holland hebben tijdens hun wekelijkse vergadering diverse subsidiegerelateerde besluiten genomen. Zo zijn er onder andere twee nieuwe subsidieregelingen vastgesteld.

Regionale samenwerking cultuur
De eerste nieuwe regeling betreft de Uitvoeringsregeling subsidie stimulering regionale samenwerking cultuur Noord-Holland 2019. Met deze regeling wil de provincie gemeenten en culturele instellingen stimuleren om regionaal samen te werken ten behoeve van een goed regionaal bereikbaar en toegankelijk cultureel aanbod in Noord-Holland. Het subsidieplafond voor 2019 is vastgesteld op € 106.000.

Versnelling woningbouw Noord-Holland Noord
De tweede nieuwe regeling is de Uitvoeringsregeling subsidie versnelling woningbouw Noord-Holland 2019. Met deze regeling willen GS gemeenten in het noordelijk deel van de provincie ondersteunen bij het vinden van maatwerkoplossingen voor knelpunten in de woningbouwproductie. Op grond van de regeling kunnen gemeenten extra personeel/expertise inhuren. Gemeenten in Noord-Holland Noord kunnen per 1 oktober 2019 subsidie aanvragen.

Verhoging deelplafond toekomstbestendige werklocaties
Behalve de vaststelling van de twee nieuwe regelingen hebben GS ook besloten tot verhoging van een subsidieplafond voor de Uitvoeringsregeling subsidie ondersteuning toekomstbestendige werklocaties Noord-Holland 2017 (OTWNH). Met deze regeling wordt ingezet op het ondersteunen van proces- en onderzoekskosten voor onder meer duurzame maatregelen op bedrijventerreinen. Op basis van de gebleken behoefte aan ondersteuning wordt het deelplafond voor dit thema nu verhoogd van € 300.000 naar € 500.000.

Wijziging Uitvoeringsregeling natuur- en landschapsbeheer
Ten slotte hebben GS besloten tot wijziging van de Uitvoeringsregeling natuur- en landschapsbeheer Noord-Holland 2016-2021 (SNLNH16-21. Deze regeling – de basis voor het verlenen van subsidie voor (agrarisch) beheer van natuur en landschap – wordt periodiek gewijzigd op basis van landelijke afspraken.

Meer informatie
De nieuwe en gewijzigde regelingen zullen binnenkort officieel worden gepubliceerd in het Provinciaal Blad van Noord-Holland. Kijk voor meer informatie alvast op: https://www.noord-holland.nl/Bestuur/Gedeputeerde_Staten/Gedeputeerde_Staten/GS_besluitenlijst/2019/GS_besluitenlijst_van_10_september_2019.org

Terug naar overzicht