Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
11

Drenthe komt met subsidieregeling voor slimme demonstratiefabrieken

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Drenthe hebben de Subsidieregeling Slimme Demonstratiefabrieken Drenthe vastgesteld.

De nieuwe regeling is bedoeld voor bedrijven in de maakindustrie, die slimme en schone productieprocessen willen demonstreren aan andere bedrijven, om hen daarmee te stimuleren ook met nieuwe technieken aan de slag te gaan. De regeling, waarvoor in totaal € 1 miljoen beschikbaar is, wordt opengesteld van 1 oktober 2019 tot en met 31 maart 2020 of tot het budget is uitgeput.

De regeling richt zich op maakbedrijven die investeren in het slimmer maken van hun productieprocessen en die ook aandacht besteden aan duurzaamheid. Daarnaast moeten bedrijven laten zien welke activiteiten zij ondernemen om kennis te delen met andere mkb'ers en eventueel ook met kennis- en onderwijsinstellingen. De demonstratiebedrijven kunnen 50% subsidie krijgen op investeringen tot een maximum van € 200.000 per bedrijf.

Drenthe gaat met de regeling op zoek naar goede voorbeelden voor de fabriek van de toekomst. Die voorbeeldbedrijven moeten andere mkb'ers inspireren om hun bedrijf ook slimmer en schoner in te richten. "Veel bedrijven weten dat ze in moeten spelen op nieuwe ontwikkelingen als digitalisering, robotisering en de energietransitie om de concurrentie het hoofd te blijven bieden. Maar waar moet je beginnen, welke investeringen kun je het beste doen en welke apparatuur is het meest geschikt? Dat zijn vragen waar ondernemers mee worstelen. En van wie kunnen ze dan beter adviezen krijgen dan van andere ondernemers? Met deze subsidieregeling hopen we de drempel te verlagen voor de bedrijven die hierin het voortouw willen nemen", aldus gedeputeerde Henk Brink in een toelichting.

De nieuwe regeling zal binnenkort officieel worden gepubliceerd in het Provinciaal Blad.

Zie ook: https://www.provincie.drenthe.nl/actueel/gs-besluiten/@134342/gs-besluitenlijst-10/ en https://www.provincie.drenthe.nl/actueel/nieuwsberichten/@134345/provincie-drenthe/

Terug naar overzicht