Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
11

€ 95.200 voor cultuur en natuur in Friesland

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân heeft in het derde kwartaal van 2013 aan 16 projecten in totaal € 92.500 toegekend. Het grootste gedeelte hiervan (€ 75.000) ging naar de Organisatie van muziekverenigingen (OMF) in Friesland voor het werven en opleiden van amateurmuzikanten. Hiermee wil de OMF de continuïteit van de vele harmonie- en fanfareorkesten en brassbands waarborgen. De bijdrage is afkomstig uit het Dames Tiemersmafonds, een cultuurfonds op naam, dat projecten op het gebied van muziek voor jongeren ondersteunt.

Daarnaast werden er onder meer bijdragen toegekend aan de Stichting Media Art Friesland (€ 2.500) voor het Media Art Festival 2013 en het Informatiecentrum Mar en Klif (€ 2.000) voor een educatief programma, behorend bij de zogenaamde upgrading van het informatiecentrum.   

Een totaaloverzicht van alle actuele toekenningen in Friesland is hier te vinden. Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud in Nederland door middel van financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen.

Terug naar overzicht