Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
11

Derde ronde Hestia-impuls verlengd tot en met 10 november

De deadline voor de derde en laatste ronde van de pilot van het programma 'Hestia – Impuls voor Vluchtelingen in de Wetenschap' is met zo'n twee maanden uitgesteld naar 10 november 2020 (in plaats van 8 september 2020).

Met de Hestia-impuls kunnen projectleiders of hoofdaanvragers van lopende projecten met NWO-financiering onderzoekers aanstellen die uit hun vaderland gevlucht zijn en in Nederland hun wetenschappelijke carrière willen voortzetten. De aanstelling geldt voor een periode van achttien maanden.

In 2020 vindt de derde en laatste ronde plaats van de pilot, die NWO in 2018 in samenspraak met de KNAW, De Jonge Akademie en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF is gestart. Na afronding van de pilot besluit NWO of en in welke vorm het programma een (vast) vervolg krijgt.

Om voor financiering in aanmerking te komen, moeten academici op de datum van indiening een masterdiploma hebben of al gepromoveerd zijn. Daarnaast moeten zij in het bezit zijn van een vluchtelingenstatus in Nederland. Voor deze derde ronde is de definitie van vluchteling verruimd naar A- en B-status.

Tijdens een extra (online) informatiebijeenkomst op 3 september 2020 van 13.00-15.00 uur geeft NWO meer informatie over de al in mei geopende call. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via hestia@nwo.nl.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op: https://www.knaw.nl/nl/derde-pilotronde-hestia-impuls-indienen-voor-10-november en https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/sgw/hestia/hestia.html

Terug naar overzicht