Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
11

NWO-programma Promoties in de geesteswetenschappen krijgt vervolg

NWO en het Programmabureau Duurzame Geesteswetenschappen investeren gezamenlijk in het voortbestaan van het NWO-programma Promoties in de geesteswetenschappen.

Doel van het programma is om getalenteerde onderzoekers binnen de geesteswetenschappen de kans te geven te promoveren op een zelf gekozen onderwerp. Met de gezamenlijke investering van NWO en het Programmabureau kan tot en met 2024 jaarlijks een financieringsronde plaats blijven vinden.

Het Programmabureau draagt jaarlijks € 1,6 miljoen bij en NWO verdubbelt dit bedrag, waardoor er jaarlijks € 3,2 miljoen beschikbaar komt. Daarnaast dragen de indienende faculteiten zelf ook 20% per gehonoreerd project bij, waardoor het totaal beschikbare bedrag oploopt tot € 4 miljoen.

De voorwaarden voor de nieuw afgesproken financieringsrondes blijven in principe ongewijzigd. NWO en het Programmabureau zullen de huidige voorwaarden uit de call nog wel evalueren. Het programma Promoties in de geesteswetenschappen maakt binnen het geharmoniseerde NWO-instrumentarium onderdeel uit van de Open Competitie.

Zie ook: https://www.nwo.nl/actueel/nieuws/2019/07/nwo-programma-promoties-in-de-geesteswetenschappen-krijgt-vervolg.html

Terug naar overzicht