Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
11

Meer budget voor Voucherregeling MKB Fryslân

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Friesland hebben besloten € 225.000 extra budget beschikbaar te stellen voor de Voucherregeling MKB Fryslân (MKBFR).

Voor het onderdeel bedrijfsontwikkeling van de regeling was de pot voor dit jaar in mei al leeg. Hiervoor nu komt uit geld dat in 2018 overbleef € 225.000 extra beschikbaar. De subsidieplafonds van de regeling voor 2019 zijn nu vastgesteld op € 825.000 voor innovatie en bedrijfsontwikkeling, en € 300.000 voor Strategisch HR.

"Met dit extra geld voor de MKB-voucherregeling komen we tegemoet aan een wens van Provinciale Staten. De regeling is erg populair bij onze ondernemers. Het helpt veel ondernemers over de drempel om zich door deskundigen te laten adviseren over innovatie, verduurzamen of bijvoorbeeld over personeelszaken", aldus Gedeputeerde Sander de Rouwe in een toelichting.

Overigens kunnen ook energiecoöperaties in Friesland gebruik maken van de regeling. De provincie Friesland wil energiecoöperaties namelijk stimuleren om hun project of businesscases te versterken, om de energietransitie naar duurzame energie te versnellen of CO2 te reduceren.

De voucherregeling wordt uitgevoerd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). De verhoging van het subsidieplafond zal binnenkort officieel worden gepubliceerd in het Provinciaal Blad van Friesland.

Kijk voor meer informatie op: https://www.fryslan.frl/bestuur/besluiten-gedeputeerde-staten_3247/item/besluitenlijst-gedeputeerde-staten-9-juli-2019_18296.html en https://www.snn.nl/nieuws/mkb-voucherregeling-voor-bedrijfsontwikkeling-opgehoogd

Terug naar overzicht