Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
11

Nieuw programma voor verbetering positie van vrouwen en meisjes in ontwikkelingslanden

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) wil de positie van vrouwen en meisjes in ontwikkelingslanden verbeteren. Dit wil zij realiseren met behulp van het programma Funding Leadership and Opportunities for Women (FLOW). FLOW financiert 34 projecten in meer dan 100 ontwikkelingslanden.Voor FLOW is € 93 miljoen beschikbaar, voor de periode 1 januari 2016 tot en met 31 december 2020. Deadline voor het indienen van aanvragen is 31 augustus 2015. De subsidie per programma bedraagt minimaal € 5 miljoen en maximaal € 15 miljoen voor de gehele looptijd van 5 jaar. De projecten richten zich op:


het beëindigen van geweld tegen vrouwen;

de rol van vrouwen in vredesprocessen;

de economische zelfstandigheid van vrouwen;

de deelname van vrouwen in politiek en bestuur.


FLOW is de opvolger van het MDG3 Fonds. Dit fonds bood financiering aan projecten gericht op gelijkheid tussen mannen en vrouwen (het 3e milennium ontwikkelingsdoel).
Aanvragen kunnen worden ingediend door (inter)nationale maatschappelijke organisaties met aantoonbaar goede voorstellen en track records op het gebied van gendergelijkheid en vrouwenrechten. Het moet hierbij om bestaande projecten gaan. Het is niet meer mogelijk, subsidie aan te vragen voor nieuwe projecten.

Terug naar overzicht