Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
11

Jaarlijks € 2 miljoen voor samenwerking tussen musea

In een brief aan de Tweede Kamer laat Minister Bussemaker van OCW weten dat zij met een stimuleringsregeling voor het financieel ondersteunen van succesvolle samenwerkingsprojecten van musea zal komen. De regeling is gericht op de volgende gebieden: educatie, zichtbaarheid van de collectie, publieksbereik, wetenschap en het gebruik van digitale mogelijkheden. Tot 2017 is voor deze regeling € 2 miljoen per jaar beschikbaar. Daarna zal de regeling gefinancierd worden door een generieke korting van 2,5 procent op het museale budget door te voeren.

Met de NMV/VRM worden de criteria voor de regeling verder uitgewerkt. De minister ziet voor deze organisaties ook een rol bij de beoordeling van de projecten, het delen van kennis die de projecten genereren en het verspreiden van aansprekende voorbeelden.

Omdat de samenwerking tussen rijksmusea en de musea die gesubsidieerd worden door andere overheden belangrijk is, zal de minister decentrale overheden uitnodigen om te participeren in de regeling, zodat ook gemeentelijke en provinciale musea middelen kunnen betrekken uit deze nieuwe regeling.

Terug naar overzicht