Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
11

Subsidie voor kansengelijkheid in het onderwijs verbreed

Op grond van het beleidskader kan subsidie worden aangevraagd door scholen uit het primair en voortgezet onderwijs. Scholen uit het speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs waren uitgesloten. Met de nu gepubliceerde wijziging wordt mogelijk gemaakt dat ook scholen uit het (voortgezet) speciaal onderwijs een subsidieaanvraag kunnen indienen.

Daarnaast is de termijn voor uitvoering van activiteiten in de landelijke GKA-agenda’s met een jaar verlengd. De bestaande eenjarige landelijke GKA-agenda’s worden derhalve tweejarige landelijke GKA-agenda’s, en de tweejarige landelijke GKA-agenda’s worden driejarige landelijke GKA-agenda’s. Deze verlenging geldt alleen voor subsidieaanvragen die een landelijke GKA-agenda bevatten en is dus niet van toepassing op subsidieaanvragen die een GKA-agenda of GKA-addendum bevatten.

Over de regeling
Het doel van het beleidskader is het ondersteunen van gemeenten en scholen bij het tot stand brengen van aanvullend en bovenschools onderwijsaanbod ter bevordering van de kansengelijkheid in het onderwijs.

Terug naar overzicht