Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
11

Meer budget voor opleidingen (verstandelijk) beperkten

Het subsidieplafond voor 2022 wordt verhoogd van € 507.778 naar € 568.712. Met dit verhoogde bedrag kunnen meer aanvragen worden gehonoreerd die zijn ingediend tijdens de tweede tranche van de regeling, die open stond van 17 januari 2022 tot en met 25 februari 2022.

Gebleken is namelijk dat er tijdens de tweede tranche voor meer opleidingen subsidie is aangevraagd dan waarvoor ruimte was binnen het oorspronkelijke subsidieplafond. Het ging daarbij om aanvragen voor drie opleidingen voor in totaal 30 studenten. Omdat het wenselijk is dat ook deze 30 studenten die één van de drie opleidingen willen gaan volgen dat kunnen doen, heeft VWS besloten het subsidieplafond voor 2022 te verhogen.

Over de regeling
Op basis van de regeling kan subsidie worden verstrekt aan een zorgaanbieder of een regionaal samenwerkingsverband voor het verzorgen van één of meer van de brancheopleidingen Assistent Logistiek, Assistent Groenvoorziening, of Assistent Facilitaire dienstverlening.

Deze brancheopleidingen zijn ontwikkeld voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Cliënten van de dagbesteding in het kader van de Wet langdurige zorg (Wlz) en de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo 2015) kunnen één van deze brancheopleidingen gaan volgen. De overheid neemt, middels deze regeling, de kosten van de eerste 500 op te leiden studenten voor haar rekening. De subsidie per brancheopleiding bedraagt € 20.311.

Terug naar overzicht