Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
11

Verlenging, wijziging en openstelling LerarenOntwikkelFonds

De Subsidieregeling LerarenOntwikkelFonds (LOF) is verlengd voor het schooljaar 2020-2021. Ook is het programma Onderwijs Pioniers MBO in de regeling opgenomen, waardoor de regeling nu ook openstaat voor docenten in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo).

In de sectoren po en vo zal per school (BRIN) maximaal één aanvraag gehonoreerd worden. Gezien het relatief geringe aantal leerlingen van scholen in de sectoren po en vo (ten opzichte van de sector mbo) en het totaal beschikbare subsidiebedrag per sector is ervoor gekozen dat zoveel mogelijk scholen in de sectoren po en vo kunnen meedoen. Deze maximering van het aantal aanvragen per BRIN geldt niet voor de sector mbo, waar de omvang van het leerlingenaantal in de ROC's vaak vele malen groter is.

Aanvragen van leraren of docenten, die al eerder een subsidie van LOF of Onderwijs Pioniers MBO hebben ontvangen, komen niet in aanmerking voor subsidie. Een project duurt maximaal één jaar (het schooljaar 2020-2021). Het maximumbedrag dat een leraar of docent kan aanvragen is € 30.000 (voorheen was dit € 75.000). Er is één aanvraagronde, die loopt in de periode van 13 mei tot en met 27 mei 2020. Voor deze aanvraagperiode is een budget van € 825.000 beschikbaar.

Over de regeling
Het doel van de Subsidieregeling LerarenOntwikkelFonds is om leraren en docenten meer mogelijkheden te geven om het onderwijs van onderop te vernieuwen en te verbeteren. Daarnaast stelt de regeling leraren en docenten in staat om een leerproces door te maken samen met andere leraren, waardoor de leraar zich professionaliseert en de beroepsgroep wordt versterkt.

Terug naar overzicht