Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
11

Nieuw budget beschikbaar voor Zonnelening in Midden-Drenthe en Meppel

Op 1 januari 2014 trad in Drenthe de Subsidieverordening duurzaamheidslening hernieuwbare energie, kortweg Zonnelening, in werking. De regeling was zeer succesvol: het budget voor 2014 werd geheel opgebruikt. Op 29 januari 2015 werd de regeling op detailniveau gewijzigd. Voor 2015 zijn ernieuwe budgetten vastgesteld voor Midden-Drenthe (€ 680.000) en Meppel (€ 335.769,34).
Particulieren in de gemeente Midden-Drenthe kunnen vanaf 20 mei een aanvraag indienen. Voor particulieren in Meppel is Zonnelening opengesteld vanaf 30 mei. Met de Zonnelening kan in Drenthe subsidie worden aangevraagd voor maatregelen, gericht op opwekking van zonne-energie. Er kan een lening aangevraagd worden voor de kosten van installatie en aanschaf van:


zonnepanelen;

een zonneboiler; en/of

overige duurzame technieken.



De regeling wordt uitgevoerd voor het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, in samenwerking met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).

De loketten zijn nog niet voor alle gemeenten open voor het indienen van aanvragen. Belangstellenden, die op de hoogte willen blijven van de openstelling in hun eigen gemeente, kunnen zich aanmelden voor een attendering.

Terug naar overzicht