Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
11

Fonds NutsOhra opent subsidieronde 'Integrale aanpak van gezondheidsachterstanden bij kansarme gezinnen'

Fonds NutsOhra heeft de tweede subsidieronde binnen het programma 'Gezonde Toekomst Dichterbij' opengesteld. In deze subsidieronde biedt het fonds de mogelijkheid om een project voor een integrale gezondheidsaanpak te starten, dat niet per se op 1 gebied is gericht. De realisatie en implementatie van deze integrale gezondheidsaanpakken moet leiden tot verkleining van gezondheidsachterstanden van kansarme gezinnen. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend tot en met 3 september 2015.

Fonds NutsOhra verstaat onder een integrale aanpak een aanpak waarbij een combinatie van bijvoorbeeld scholing, arbeid, zorg, omgeving (fysiek en/of sociaal) en de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden ervoor kan zorgen dat er structureel iets verbetert aan de gezondheid. Specifiek moet de aanpak zich richten op het terugdringen van roken, overmatig alcoholgebruik en/of overgewicht in combinatie met het verbeteren van de ervaren gezondheid.

Projecten die voor financiering in aanmerking komen, moeten als doel hebben om toe te werken naar een duurzame en structurele verbetering van de gezondheid voor kansarme gezinnen. Er kan bij Fonds NutsOhra voor de projectduur van 3,5 jaar financiering (maximaal € 375.000) worden aangevraagd. Het project moet na afloop van deze periode geïmplementeerd en verduurzaamd kunnen worden in de (lokale) praktijk. Aanvragen zullen worden getoetst op doel, doelgroep, evaluatie, borging, aanvragers en (co)financiering. Begin november 2015 zullen aanvragers uitsluitsel ontvangen over honorering. De looptijd van projecten is vastgesteld op de periode 1 januari 2016 tot en met 30 juni 2019.

Op 19 mei (van 15 tot 18 uur in Amsterdam) en op 28 mei (van 13 tot 16 uur in Amersfoort) vinden informatiebijeenkomsten plaats over deze subsidieronde. Tijdens de bijeenkomsten kunt u vragen stellen over de subsidieprocedure en krijgt u een toelichting op de resultaten van het literatuuronderzoek. Dit onderzoek moet worden verwerkt in het projectvoorstel. Aanmelding voor de bijeenkomsten is mogelijk per email: Jaap_Andre@fondsnutsohra.nl.

Terug naar overzicht