Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
11

ZonMw-subsidie voor evaluatie Sociale Benadering op komst

In totaal worden maximaal vier aanvragen gehonoreerd, één in elk van de volgende doelgroep-sectoren:

  • geestelijke gezondheidszorg;
  • gehandicaptenzorg;
  • palliatieve zorg;
  • eerste lijn/huisartsenzorg.

In de evaluaties staat onderzoek naar de (kosten)effectiviteit, werkzame bestanddelen en schaalbaarheid van de interventies centraal. De evaluatieonderzoeken worden gesubsidieerd vanwege:

  • de veelal experimentele aard van de trajecten rondom de sociale benadering;
  • de mogelijke implicaties voor het zorgstelsel;
  • het maatschappelijke effect dat de resultaten van de sociale benadering met zich meebrengen.

Met de subsidie die beschikbaar is voor de evaluatieonderzoeken wordt achterhaald wat deze benadering van zorg en ondersteuning oplevert voor de mens (kwaliteit van leven) en het systeem (zorgkosten en arbeidsmarkt). Het is de bedoeling te achterhalen wat de werkzame bestanddelen van de benadering zijn en hoe deze kunnen worden vertaald aar de landelijke praktijk.

Het project moet worden uitgevoerd in een samenwerkingsverband dat minimaal bestaat uit een onafhankelijke onderzoeksorganisatie in de zin van het EU staatssteunrecht en één of meerdere interventie-eigenaars (een eigenaar/ontwikkelaar/beheerder/promotor van de methode/interventie gericht op de sociale benadering). De hoofdaanvrager dient afkomstig te zijn van een Nederlandse onderzoeksorganisatie.

Het budget voor deze subsidieronde is € 2 miljoen. De subsidie is maximaal € 500.000 per project met een maximale looptijd van 24 maanden. De oproep wordt op 19 april 2024 gepubliceerd. De deadline is 4 juni 2024.

Zie voor meer informatie: https://www.zonmw.nl/nl/nieuws/binnenkort-subsidie-beschikbaar-voor-evaluatie-sociale-benadering

Terug naar overzicht