Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
11

Specifieke uitkering voor stimulering sport gepubliceerd

Het doel van de regeling is het stimuleren van de ontwikkeling en instandhouding van sportaccommodaties, sportstimuleringsbeleid en de aanschaf van sportmaterialen door gemeenten. Dit door het ondersteunen van de gemeentelijke uitgaven aan sport voor 2024 en 2025. Voor 2024 is een budget van € 189 miljoen beschikbaar.

Een uitkering kan worden aangevraagd door gemeenten. Een uitkering kan worden aangevraagd voor de bestedingen in een kalenderjaar in verband met activiteiten in het kader van sport. Deze bestedingen kunnen betrekking hebben op de kosten van een gemeente of sportbedrijf voor:

  • de nieuwbouw, de verbouw, het onderhoud, het beheer of de exploitatie van onroerende zaken;
  • de aankoop en het beheer van roerende zaken; en
  • de dienstverlening door derden.

De uitkering per ontvanger bedraagt bij de verlening ten hoogste het bedrag zoals vermeld in de verdeelsleutel in bijlage 1 bij de regeling. De uitkering per ontvanger bedraagt bij de vaststelling ten hoogste 18% van de in aanmerking komende bestedingen van enig kalenderjaar.

Aanvragen kunnen tijdens de volgende aanvraagperiodes worden ingediend bij de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I):

  • 1 april 2024 tot en met 30 april 2024 (aanvragen voor kalenderjaar 2024); en
  • 1 januari 2025 tot en met 28 februari 2025 (aanvragen voor kalenderjaar 2025).

Terug naar overzicht