Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
11

Drenthe verdubbelt budget voor Podium Platteland

Het doel van de regeling is het versterken van de leefbaarheid door middel van cultuur op plekken waar dit niet vanzelfsprekend is. Door via culturele projecten aandacht te vragen voor een maatschappelijk thema, kunnen deelnemers meedoen aan de samenleving. Hierdoor kan de sociale cohesie in dorpen, buurten en wijken worden versterkt. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld een oral history project, theaterstuk of beeldenroute.

Subsidie kan worden aangevraagd door (in Nederland gevestigde) culturele instellingen met rechtspersoonlijkheid (culturele stichtingen of verenigingen zonder winstoogmerk, inclusief cultuur producerende en ondersteunende instellingen) en sociale instellingen met rechtspersoonlijkheid (sociale stichtingen of verenigingen zonder winstoogmerk waarvan de werkzaamheden een maatschappelijk doel hebben op het sociale domein).

Subsidie kan worden aangevraagd voor een project dat:

  • aandacht vraagt voor een maatschappelijk thema;
  • actieve cultuurparticipatie door doelgroepen met een lage participatiegraad bevordert;
  • sociale cohesie binnen een dorp, wijk of buurt bevordert;
  • inclusie bevordert;
  • toegankelijkheid bevordert.

De subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten, met een minimum van € 1000 en een maximum van € 45.000. Subsidie wordt verdeeld op volgorde van datum van binnenkomst van de aanvragen.

Terug naar overzicht