Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
11

SBIR-oproep Artificiële intelligentie voor de publieke diensten

Vanuit het Small Business Innovation Research Programma (SBIR) is een oproep geopend voor bedrijven om innovatieve en nieuwe producten te ontwikkelen voor het toepassen van artificiële intelligentie (Artificial intelligence of AI) in de publieke sector.

Het doel van de oproep is het zo breed mogelijk stimuleren en versterken van de innovatiekracht in het publieke domein rond het thema AI. De oproep wil stimuleren dat bedrijven producten en diensten voor de overheid ontwikkelen, met als doel dat overheden meer gebruik gaan maken van AI. Hierbij gaat het vooral om de verbinding tussen de technologische oplossing en de toepassingsmogelijkheden bij een publieke partij. Het aanpakken van de maatschappelijke uitdaging staat hierbij centraal, niet de technologie.Veel kansen liggen op het gebied van veiligheid, maar ook op andere gebieden kan de overheid AI in gaan zetten, zoals de openbare ruimte, het sociaal domein, het onderwijs et cetera.

De nu geopende oproep is voor SBIR-fase 1 (haalbaarheidsonderzoek). De ministeries van Binnenlandse Zaken (BZK) en Justitie en Veiligheid (JenV) stellen voor fase 1 van deze SBIR in totaal een budget van maximaal € 300.000 (inclusief btw) beschikbaar. Het maximumbedrag per haalbaarheidsonderzoek bedraagt € 15.000 (inclusief btw). Het aantal te honoreren projecten voor fase 1 is afhankelijk van de prijs en de kwaliteit van de best beoordeelde offertes in deze fase. Het budget voor fase 2 (ontwikkeling) is nog niet bekend.

Offertes voor haalbaarheidsonderzoeken kunnen tot en met 3 juni 2019 (13:00 uur) worden ingediend. Uit een offerte moet duidelijk blijken op welk beleidsveld het voorstel betrekking heeft en met welke publieke partij wordt samengewerkt.

Op 10 mei 2019 is er een informatiebijeenkomst en matchmakingslunch met betrekking tot deze SBIR bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in Den Haag.

Kijk voor meer informatie op: https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/sbir/sbir-oproep-artificiële-intelligentie-voor-de-publieke-diensten

Terug naar overzicht