Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
11

Regieorgaan SIA publiceert oproep KIEM-circulaire economie

Het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA (Regieorgaan SIA) heeft de oproep KIEM-circulaire economie gepubliceerd.

Deze onlangs al aangekondigde regeling biedt een impuls voor verkennend onderzoek van hogescholen in samenwerking met het mkb. De aanvragen dienen inhoudelijk aan te sluiten op de transitieagenda’s die de overgang naar een circulaire economie moeten versnellen.

De regeling heeft als doelstelling het stimuleren en opzetten van nieuwe samenwerkingsverbanden gericht op het uitvoeren van innovatieprojecten op het onderwerp circulaire economie. Deze samenwerkingsverbanden bestaan uit hogescholen, mkb-ondernemingen en eventueel publieke partijen. Het betrekken van andere kennisinstellingen zoals instituten en universiteiten bij de samenwerking wordt toegejuicht. De samenwerkingsverbanden voeren gemeenschappelijke activiteiten uit op het gebied van praktijkgericht onderzoek en innovatie.

Aanvragen kunnen worden ingediend door door de overheid bekostigde hogescholen. Vanuit de praktijk moeten minimaal twee deelnemers meedoen, waarvan minimaal één mkb’er.

De subsidie bedraagt maximaal € 20.000 per project. De looptijd van het project bedraagt maximaal twaalf maanden. De deelnemers binnen het project moeten zelf minimaal € 10.000 van de totale kosten bijdragen aan het project. Het totaal beschikbare budget voor de nu geopende call is € 520.000.

Aanvragen kunnen tot en met 26 november 2019 (14.00 uur) worden ingediend via het elektronisch aanvraagsysteem Isaac van NWO. Er zijn enkele zogenaamde 'ophaaldata' bepaald, waarop de tot dan toe ingediende aanvragen worden verzameld en aan de beoordelingscommissie worden voorgelegd. Het eerste ophaalmoment is 21 mei 2019.

Zie voor meer informatie: http://www.regieorgaan-sia.nl/onderzoeksfinanciering/KIEM-ce

Terug naar overzicht