Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
11

Ruim € 450.000 voor culturele activiteiten in Zuid-Holland

In de eerste kwartaalronde van 2014 heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland een bedrag van €452.140 toegekend aan 107 culturele projecten in de provincie. Van het bedrag is € 38.150 ter beschikking gesteld uit de door het Cultuurfonds Zuid-Holland beheerde Cultuurfondsen op Naam: het PiBor fonds, De Bander fonds, Catrien Venverloo fonds, het Hagana Juventus Muscia fonds, het Ivo Opstelten Rotterdam fonds en het nieuwe Themafonds Landgoederenzone, dat de provincie Zuid-Holland heeft ingesteld bij het Cultuurfonds.  

Er zijn onder meer bedragen toegekend aan de Stichting Kunstpuntgouda in Gouda (€ 20.000), voor de inrichting van het cultuurhuis Garenspinnerij, de Stichting Muziekacademie in Den Haag (€ 10.000) voor de culturele inrichting van het Berlage-Huis en de Stichting Kunstklank te Noordwijk (€ 6.000) voor het nachtlichtfestival Verborgen klanken. Zie voor alle toekenningen het overzicht Toewijzingen 1e kwartaal 2014.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland kent verschillende deadlines. Aanvragen voor de aanschaf van instrumenten en kleding voor koren en orkesten kunnen het hele jaar door worden ingediend. Deze zullen zo spoedig mogelijk worden afgehandeld. Voor alle overige verzoeken gelden vier deadlines per jaar. Voor 2014 zijn dat nog 1 juni en 1 september.

Terug naar overzicht