Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
11

Kanker - KWF call Kwaliteit oncologische zorg (€ 100.000)

KWF Kankerbestrijding nodigt uit tot het indienen van projectvoorstellen voor haar Call 'Kwaliteit van de oncologische zorg in beeld'. Tot en met 17 juni 2014 kunnen voorstellen worden ingediend door medische beroepsverenigingen en de medische beroepsgroep. Naar verwachting kunnen 8 projecten worden gefinancierd. Per project is maximaal € 100.000 beschikbaar.

Met deze subsidieronde wil KWF meer inzicht krijgen in de (variatie in de) kwaliteit van de oncologische zorg in Nederland. Projecten moeten zich richten op de analyse en verbetering van de kwaliteit. Een project dient te passen binnen tenminste één van onderstaande onderzoeksgebieden:

Het middels data-analyse in kaart brengen van de variatie in de verleende zorg en/of zorguitkomsten tussen instellingen/ziekenhuizen dan wel zorgverleners in Nederland;
Diepteonderzoek naar de achterliggende oorzaak/oorzaken van gevonden variatie in Nederland. Hierbij kan bijvoorbeeld gekeken worden naar de relatie met aanwezige zorgprocessen en/of zorgstructuren.

Terug naar overzicht