Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
11

Subsidieplafond ESF Duurzame inzetbaarheid regio's en sectoren derde tijdvak verhoogd

Staatssecretaris Van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft besloten, het subsidieplafond voor het derde tijdvak voor de regeling ESF Duurzame inzetbaarheid regio's en sectoren te verhogen tot een bedrag van € 32 miljoen. Aanvragen konden worden ingediend van 1 tot en met 26 oktober 2018. Het oorspronkelijke subsidieplafond was vastgesteld op € 25 miljoen.

Door het subsidieplafond te verhogen, kunnen alle aanvragen die in dit tijdvak zijn ingediend en die voldoen aan de gestelde eisen van de subsidieregeling ook daadwerkelijk worden gehonoreerd. De vastgestelde eisen voor kwalitatieve beoordeling en prioritering van aanvragen, die toegepast zou worden bij een overschrijding van het subsidieplafond, zijn voor deze periode niet van toepassing. 

 

De subsidie wordt verstrekt aan O&O fondsen en samenwerkingsverbanden van sociale partners, voor een breed (inter)sectoraal of regionaal plan dat leidt tot beleidsvorming, onderzoek, monitoring, pilots of voorlichting, waarmee de duurzame inzetbaarheid van werkenden kan worden bevorderd. 

Terug naar overzicht