Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
11

Programma voor intra-Afrikaanse academische mobiliteit 2019 gepubliceerd

De Europese Commissie heeft het programma voor intra-Afrikaanse academische mobiliteit 2019 gepubliceerd. Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 12 juni 2019. Algemeen doel van het programma is om duurzame ontwikkeling te bevorderen en uiteindelijk bij te dragen aan armoedeverlichting door het vergroten van de beschikbaarheid van opgeleide en hoogwaardig gekwalificeerde beroepskrachten in Afrika. In totaal is er een budget beschikbaar van € 9,8 miljoen.

Voor subsidie in aanmerking komende kandidaten en partners zijn in Afrika geregistreerde instellingen voor hoger onderwijs die cursussen op postdoctoraal niveau (masterniveau en/of doctorsgraad) aanbieden, die leiden tot een kwalificatie die wordt erkend door de bevoegde instanties in hun eigen land. Alleen instellingen voor hoger onderwijs die erkend zijn door de relevante nationale autoriteiten in Afrika, komen voor subsidie in aanmerking. Afdelingen van instellingen voor hoger onderwijs buiten Afrika komen niet voor subsidie in aanmerking.

 

Het partnerschap moet bestaan uit minimaal vier en maximaal zes Afrikaanse instellingen voor hoger onderwijs als partners (inclusief de aanvragende instelling) en één technische partner uit de EU. Elke subsidie bedraagt minimaal € 1 miljoen en maximaal € 1,4 miljoen. 

Terug naar overzicht