Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
11

SNN stelt onafhankelijke commissie in voor beoordeling EFRO-projectenaanvragen

Het Operationeel Programma Noord is het Europese programma dat het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) uitvoert ten behoeve van de economische versterking van het Noorden. Een onafhankelijke commissie met deskundigen uit het bedrijfsleven en uit kennisinstellingen gaat een belangrijke rol vervullen bij de beoordeling van projectaanvragen voor deze EFRO-subsidies. De commissie zal gaan letten op innovatie, marktpotentie en duurzaamheid.

Op 12 januari 2015 is de eerste tender van het nieuwe Operationeel Programma (OP) EFRO voor Noord-Nederland, de ‘OP EFRO Tender Valorisatie 2015’ opengesteld. Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 1 mei 2015. De commissie komt in april voorde eerste maal bijeen. In augustus staan de eerste projectaanvragen van de tender met een budget van € 8 miljoen op de agenda. Deze tender richt zich op innovatie en koolstofarme economie.

Ook wordt een Comité van Toezicht ingesteld dat toeziet op de uitvoering, voortgang en de resultaten van het EFRO-subsidieprogramma. Deze commissie komt twee keer per jaar bijeen en bestaat vooral uit ondernemers en vertegenwoordigers van intermediaire organisaties en onderwijsinstellingen. De komende programmaperiode staan meetbare resultaten centraal. Het Comité van Toezicht komt 24 maart bijeen.

Terug naar overzicht