Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
11

Noord-Holland kent € 2,2 miljoen subsidie toe voor kustregio Petten

Tot medio november 2014 kon bij de provincie Noord-Holland cofinanciering worden aangevraagd voor recreatievoorzieningen en natuurgerichte activiteiten in de kustregio tussen Callantsoog en Hargen aan Zee. De provincie heeft nu voor circa € 2,2 miljoen subsidie toegekend aan 20 projecten. Subsidie wordt onder meer verstrekt voor een strandactiviteitencentrum, nieuwe wandel- en fietsroutes, kajaktours in zee, een invalidenpromenade en excursies naar een mosselkwekerij.

Zie hier voor een overzicht van de 20 gehonoreerde projecten, inclusief overzichtskaart. Op basis van de regeling kon een bijdrage worden verkregen van 50% van de subsidiabele kosten, tot maximaal € 250.000.

Alle initiatiefnemers hebben vanaf nu anderhalf jaar de tijd om de benodigde vergunningen voor de uitvoering van hun project rond te krijgen. Het ruimtelijk kwaliteitsprogramma maakt onderdeel uit van het project Kust op kracht: het versterken van de kust bij de Hondsbossche en Pettemer Zeewering met zand. Rijkswaterstaat, Hoogheemraadschap en de provincie werken hierbij samen aan kustveiligheid. Daarnaast investeert de provincie in het versterken van recreatie, natuur en landschap in het gebied. De provincie heeft eerder al € 8 miljoen geïnvesteerd in 27 projecten van het eerste ruimtelijke kwaliteitsprogramma.

Terug naar overzicht