Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
11

Budget EFRO-vouchers Gelderland uitgeput

Het budget voor de EFRO-voucherregeling 'algemene innovatie Gelderland' en de voucherregeling 'koolstofarme innovatie Gelderland' is overschreden. Al eerder was het budget voor het onderdeel 'algemene innovatie Overijssel' uitgeput. Alleen voor het onderdeel 'koolstofarme economie Overijssel' is het momenteel nog zinvol om een aanvraag in te dienen voor een voucher.
Het programma OP-Oost 2014-2020 is op 16 februari jl. geopend met de Voucherregeling. Voor alle onderdelen van de voucherregeling is grote belangstelling. Voor de onderdelen Gelderland-innovatie, Gelderland-koolstofarm en het onderdeel Overijssel-algemene innovatie zijn inmiddels zoveel volledige aanvragen ingediend dat het plafond bereikt is. Later gedane aanvragen kunnen helaas niet meer in behandeling worden genomen. Voor het bepalen van de behandelvolgorde van projecten geldt namelijk het moment van volledigheid van een aanvraag, zoals is vastgelegd in de Uitvoeringsregeling EFRO programmaperiode 2014-2020.
De volgende openstelling van OP-Oost 2014-2020 wordt eind april voorzien.
Het operationeel programma (OP) EFRO Oost-Nederland 2014-2020 is een gezamenlijk subsidieprogramma van de provincies Overijssel en Gelderland en werkt aan structurele versterking van de economie in Gelderland en Overijssel. Oost Nederland zet de EFRO-middelen voor het nieuwe programma in op innovatiestimulering en koolstofarme economie. Het doel van het OP-Oost is dat meer Oost-Nederlandse MKB-bedrijven meer omzet halen uit nieuwe producten. 

Terug naar overzicht