Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
11

Aankondiging ZonMw van subsidieronde 'Palliantie - Meer dan zorg'

ZonMw zal 17 maart a.s. de eerste subsidieronde openstellen van het programma 'Palliantie. Meer dan zorg.' Zorg-, onderwijs- en onderzoeksinstellingen worden uitgenodigd om hun projectidee in te dienen. Het programma heeft als doel het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen in hun laatste levensfase en hun naasten, het voorkomen van versnippering en het verbeteren van de kwaliteit van de palliatieve zorg in Nederland.
In het programma zijn onderwerpen om bovenstaande doelstelling te bereiken in 4 thema’s geclusterd, te weten:

bewustwording en cultuur;
organisatie en continuïteit van zorg;
zorginnovaties en kwaliteit;
patiënten/naasten participatie.

De samenwerking tussen onderzoek, onderwijs en zorgpraktijk wordt daarbij van groot belang geacht. Het perspectief, het merkbaar verbeteren van de zorg voor de patiënt en naasten, is het uitgangspunt en van daaruit worden projecten geselecteerd.

Volgens de voorlopige planning zal de sluitingsdatum voor het indienen van projectideeën in de eerste subsidieronde 12 mei 2015 zijn. Op 23, 24 en 26 maart 2015 organiseert ZonMw informatiebijeenkomsten over het schrijven van een subsidieaanvraag in deze ronde. Aanmelding hiervoor is mogelijk via het online inschrijfformulier.

Terug naar overzicht