Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
11

Wijziging aanvraagprocedure voor subsidie kwaliteitsimpuls personeel ziekenhuiszorg gepubliceerd

De subsidie kwaliteitsimpuls personeel ziekenhuiszorg wordt alleen verstrekt aan organisatorische verbanden met een toelating in het kader van de WTZi voor het verlenen van zorg die onder de Zvw valt. Bij de voorbereiding van hun aanvragen hebben instellingen om nadere informatie verzocht waaruit valt af te leiden dat het begrip ‘Zvw-omzet’ verduidelijk nodig heeft. Om het begrip van ‘Zvw-omzet’ boven elke twijfel te verheffen, is de definitie in de subsidieregeling aangepast. Zvw-omzet: som van de volgende onderdelen van de bedrijfsopbrengsten van het organisatorisch verband die met het verlenen van zorg in het kader van de Zorgverzekeringswet in het tweede jaar voorafgaand aan het subsidiejaar zijn behaald zoals deze zijn verantwoord in de jaarrekening over dat jaar.

De instellingen die vanuit een onjuiste veronderstelling omtrent de Zvw-omzet hun aanvraag hebben opgesteld en ingediend, krijgen de gelegenheid om hun aanvraag bij te stellen. Hiervoor zal een termijn van drie weken worden geboden. Dit betekent dat de beslistermijn voor het verstrekken van de subsidies voor het jaar 2014 moet worden aangepast. Deze wordt daarom verlengd van zes weken tot tien weken.

Doel van de Subsidieregeling kwaliteitsimpuls personeel ziekenhuiszorg is de instellingen te stimuleren de benodigde investeringen in het personeel te realiseren, zodat het personeel in staat is om ook in de toekomst de steeds complexer wordende zorgverlening adequaat te kunnen blijven leveren.

Terug naar overzicht