Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
11

Wijziging van subsidieregeling voor kansengelijkheid in het onderwijs

Er is een wijziging van de Beleidsregels subsidie regionale samenwerking ter bevordering van kansengelijkheid in het onderwijs (RSBKO) gepubliceerd.

Met de wijziging wordt de termijn waarbinnen de activiteiten waarvoor subsidie is verleend moeten zijn afgerond, verlengd tot uiterlijk 31 december 2022. In verband hiermee is ook de vervaldatum van de beleidsregels verlengd tot 1 januari 2023.

De reden voor deze aanpassing is dat veel onderwijsinstellingen als gevolg van de uitbraak van COVID-19 of de maatregelen ter bestrijding ervan redelijkerwijs niet in staat zijn de activiteiten waarvoor de subsidie is verleend, binnen de oorspronkelijke periode (31 december 2021) af te ronden. In plaats van één jaar krijgen ze nu twee jaar de tijd om die activiteiten af te ronden.

Over de regeling
Het doel van de Beleidsregels subsidie regionale samenwerking ter bevordering van kansengelijkheid in het onderwijs is het stimuleren van het vormen van samenwerkingsverbanden tussen één of meer onderwijsinstellingen en gemeenten ter bevordering van kansengelijkheid (gelijke kansenallianties).

Terug naar overzicht