Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
11

Verlenging openstelling voor LEADER-projecten in Vijfheerenlanden

De Regeling uitvoering LEADER-projecten provincie Utrecht 2016 (LEADERU) is van 1 april 2019 tot en met 31 december 2020 opengesteld geweest voor activiteiten die plaatsvinden binnen de gemeente Vijfheerenlanden.

Deze openstelling is nu echter met terugwerkende kracht met twee jaar verlengd tot en met 31 december 2022.

In aanmerking voor subsidie komen activiteiten die passen binnen de thema's van de Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) van de Lokale Actie Groep (LAG) Polders met waarden. Het hoofdthema is 'Het versterken van de stad-land relaties die een bijdrage leveren aan de economische ontwikkeling van het platteland'. Hier dient een project in ieder geval aan bij te dragen. Meer specifiek dient een project zich te richten op één of meer van de volgende thema's:

  • 1. Ontwikkelen van nieuw vraaggestuurd aanbod van producten, diensten, concepten en ketens;
  • 2. Circulaire economie, biobased economy en duurzame energie.


Subsidie kan worden verstrekt aan publieke rechtspersonen zoals gemeenten en waterschappen, private rechtspersonen (zoals verenigingen, stichtingen en coöperaties) en bedrijfsvormen zonder rechtspersoonlijkheid (met name eenmanszaken, vennootschappen onder firma, commanditaire vennootschappen, maatschappen) of een samenwerkingsverband daarvan. Ook de LAG zelf kan een initiatief nemen voor een project en via een penvoerder een aanvraag indienen.

De subsidie bedraagt 50% van de totale subsidiabele kosten en kan variëren van minimaal € 25.000 tot maximaal € 100.000 per project. Het subsidieplafond bedraagt € 100.000.?

Terug naar overzicht