Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
11

NRO-oproep 'Leven lang ontwikkelen 2021' gepubliceerd

NWO-onderdeel NRO (Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek) heeft de oproep 'Leven lang ontwikkelen 2021' gepubliceerd.

Met de aanpak Leven Lang Ontwikkelen (LLO) wil het kabinet in heel Nederland een doorbraak realiseren op het gebied van een leven lang ontwikkelen en een positieve en sterke leercultuur tot stand brengen. Kern van de aanpak LLO is het stimuleren van de eigen regie van mensen op hun loopbaan, zodat ze zich blijven ontwikkelen en zodat deze ontwikkeling aansluit op de veranderende vraag vanuit de arbeidsmarkt. Het ideaal is dat LLO resulteert in vitale mensen die flexibel en duurzaam inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Het doel van het onderzoeksprogramma is het in beeld brengen van de ontwikkeling van de leercultuur en de ontwikkeling van de eigen regie ten behoeve van de deelname aan leven lang ontwikkelen en de bijdrage van overheidsbeleid (waaronder het actieprogramma LLO) hieraan ten opzichte van andere invloeden op de leercultuur en eigen regie. Op basis van de nu gepubliceerde oproep kunnen onderzoekers financiering aanvragen om de ontwikkeling van de leercultuur en eigen regie op leven lang ontwikkelen in kaart te brengen.

Aanvragen kunnen worden ingediend door onderzoekers verbonden aan onderzoeksinstellingen die gelieerd zijn aan universiteiten in het Koninkrijk der Nederlanden, instellingen voor hoger beroepsonderwijs, of andere onderzoeks- en onderwijsinstellingen in Nederland die onafhankelijk onderwijsonderzoek doen. Een aanvraag telt een hoofdaanvrager en maximaal vier medeaanvragers. Een onderzoeker mag maximaal eenmaal indienen in deze subsidieronde, hetzij als hoofdaanvrager, hetzij als medeaanvrager.

Alle aanvragers dienen gepromoveerd te zijn en dienen een onderbouwde substantiële bijdrage (in tijd) aan het project te besteden met als doel om de beleidsrelevantie en de kwaliteit van het onderzoek te waarborgen. Het beschikbare budget is € 658.000 voor één project met een minimale looptijd van 48 maanden en een maximale looptijd van 54 maanden. De deadline voor het indienen van intentieverklaringen is 11 februari 2021. Aanvragen kunnen tot en met 22 april 2021 worden ingediend.

Voor meer informatie zie: https://www.nro.nl/calls/leven-lang-ontwikkelen-2021

Terug naar overzicht