Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
10

Stagebeurs in Zuidoost-Brabant

De 14 gemeenten in de arbeidsmarktregio Zuidoost-Brabant introduceren de Stagebeurs. Dit is een tijdelijke subsidieregeling, die loopt tot 15 juli 2015. De regeling betreft een subsidie van maximaal 50% op de stagevergoeding voor bedrijven die een stage aanbieden voor MBO-leerlingen, die een BOL-opleiding (Beroeps Opleidende Leerweg) volgen. De Stagebeurs wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Het doel van de Stagebeurs is om het tekort aan betaalde stageplaatsen te verkleinen. De arbeidsmarktregio Zuidoost-Brabant is de eerste regio die dit concept introduceert. Deze regio bestaat uit de gemeenten Eindhoven (centrumgemeente), Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Heeze-Leende, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Oirschot, Reusel-De Mierden, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

Met de Stagebeurs kan een bedrijf een vergoeding ontvangen van 50% over de totale stagevergoeding. Hierbij bedraagt de stagevergoeding over de gehele stageperiode minimaal € 700 en maximaal € 3.000. Deze subsidie wordt verleend als tegemoetkoming in de kosten van de stagevergoeding, die stagebedrijven betalen aan stagiaires voor hun activiteiten in het stagebedrijf. Per stagebedrijf zijn maximaal vijf beurzen beschikbaar. De stageperiode waarop de stagevergoeding betrekking heeft, eindigt (uiterlijk) op 15 juli 2015.

De jongere moet staan ingeschreven in één van bovengenoemde gemeenten in Zuidoost-Brabant, is jonger dan 28 jaar, staat ingeschreven bij een ROC en volgt een BOL (Beroeps Opleidende Leerweg) niveau 2, 3 of 4 opleiding.

Een aanvraag moet worden ingediend binnen vier weken na ingangsdatum van de stage volgens de stageovereenkomst. Alle relevante informatie is hier terug te vinden.

Terug naar overzicht