Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
10

Scholingssubsidies beschikbaar in groothandel

Bedrijven uit de sector bouwmaterialen (groothandel), die in de periode september 2014 tot september 2016 hun werknemers scholen om hun inzetbaarheid te vergroten, kunnen daarvoor subsidie ontvangen. Bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor zowel 50% van de (externe) kosten van de scholing als 50% van de loonkosten van de werknemers gedurende de scholingsperiode (verletkosten). Voor deze regeling, die onderdeel uitmaakt van het sectorplan, is een budget beschikbaar van € 1.180.000.

De subsidieregeling wordt uitgevoerd door Koninklijke Hibin. De belangrijkste voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen, is dat het moet gaan om toekomstgerichte scholing en dat de opleidingen voor de hele branche openstaan, waarbij vergroting van inzetbaarheid en mobiliteit ter behoud van werkgelegenheid centraal moet staan. De scholing kan zowel via deelname aan het branchespecifieke aanbod van het eigen opleidingshuis (Hibin Opleidingen) als extern aangeboden opleidingen.

Het plan voor de bouwmaterialengroothandel omvat vierduizend scholingsdagen en veertig BBL (beroepsbegeleidende leerweg)-trajecten. De opleidingen hebben met name betrekking op de volgende scholingsthema’s:
• Groep 1: Techniek en kwaliteit (1.500 scholingsdagen): Productkennis / duurzaamheid; en Kwaliteit & veiligheid;
• Groep 2: Management (500 scholingsdagen): Management & organisatie; Ontwikkelingsgesprekken; Verzuimpreventie;
• Groep 3: ICT (500 scholingsdagen): ICT / digitalisering bedrijfsprocessen;
• Groep 4: Commercie (1.500 scholingsdagen): Commercie & verkoop; Service & klantgerichtheid; Inkoop & logistiek.

Het aanvraagformulier is hier beschikbaar gesteld. Voor vragen kunt u contact opnemen met Jaap Breunesse van Hibin: 0884424600 of mailen naar sectorplan@hibin.nl.

Terug naar overzicht