Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
10

Ook omscholingstrajecten jeugdzorg en kinderopvang volledig vergoed

Werkgevers in de kinderopvang- en jeugdzorgsector komen via arbeidsmarktfonds FCB in aanmerking voor een vergoeding voor omscholingstrajecten van medewerkers. FCB heeft deze vergoeding nu verhoogd tot 100%, tot een maximum van € 1.200 voor de kinderopvang en een maximum van € 1.000 voor de jeugdzorg. Zijn de kosten hoger, dan is dat voor rekening van de werkgever. De regelingen zijn gericht op werknemers in de kinderopvang- en jeugdzorgbranche, die naar een andere branche willen overstappen.

Onlangs besloot FCB ook dat voor de welzijnsbranche omscholingstrajecten volledig vergoed worden (tot een maximum van € 1.200). Voor alle branches geldt dat een aanvraag voor een vergoeding kan worden ingediend tot 1 juli 2015, maar de aanvraag moet binnen vier weken na afloop van een traject gecompleteerd zijn.

Het doel van de omscholingstrajecten is om kennis, competenties en kansen van medewerkers te vergroten. Hierbij kan worden gedacht aan het volgen van een module uit een beroepsopleiding of een functiegerichte training die de kans op een andere baan vergroot. Het gaat hierbij niet om algemene scholing, zoals het volgen van een reguliere mbo- of hbo-opleiding, maar alleen om trajecten die gericht zijn op een beroep of functie.

De aanvrager moet vallen onder de werkingssfeer van de respectievelijke CAO (Kinderopvang; Jeugdzorg; Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening). Ook moet de CAO-bijdrage aan FCB zijn voldaan.

Terug naar overzicht