Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
10

Nieuw budget voor subsidieprogramma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen

In 2015 is er opnieuw budget beschikbaar voor het subsidieprogamma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen, dat in 2013 van start is gegaan. Het gaat om € 2,4 miljoen. De subsidievoorwaarden zullen waarschijnlijk iets worden gewijzigd. De regeling is op dit moment in behandeling bij de Provinciale Staten en wordt naar verwachting in februari 2015 opengesteld. De subsidie bedraagt maximaal 25% van de totale projectbegroting, met een maximum van € 50.000 per project.

Met het programma wil de provincie zichzelf profileren als innovatie- en duurzaamheidregio. Daarnaast zijn vernieuwende projecten voor Groninger MKB-bedrijven belangrijk in de ontwikkeling naar een duurzame bedrijfsvoering. Het geheel is tot stand gekomen in samenwerking met VNO-NCW Noord, MKB-Nederland Noord en Groninger ondernemers. Daarnaast zijn Energy Valley, NOM (Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland) en Koninklijke Metaalunie betrokken bij de ontwikkeling van het programma.

De subsidie wordt verstrekt aan alle Groningse MKB-bedrijven, met uitzondering van de detailhandel. Voorbeelden van eerder gefinancierde projecten vanuit dit programma zijn door de provincie in een brochure samengevat.

Terug naar overzicht