Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
10

Aanvragen 'Asbest eraf, zonnepanelen erop' verdubbeld sinds aanpassing van 1 juli

In juli 2013 is de stimuleringsmaatregel ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ ingevoerd. Er zijn sinds de invoering in totaal ruim 800 aanvragen ingediend en toegewezen, waarvan de helft sinds de verruiming van de regeling op 1 juli van dit jaar. Een kwart van de aanvragen die na 1 juli 2014 zijn ingediend, komt van voormalig agrarische ondernemingen en eigenaren van een voormalig agrarisch bouwblok. Alle aanvragen hebben er tot nu toe voor gezorgd dat ruim 800.000 m2 asbestdak verwijderd is. In totaal is er ongeveer € 3,7 miljoen aan subsidie uitgekeerd. Het uitgekeerde subsidiegeld per provincie varieert van 10% tot 40% van het beschikbare budget. 

Dit jaar besloten het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de twaalf provincies om de stimuleringsmaatregel aantrekkelijker te maken. Deze wijziging ging op 1 juli in. Sinds die datum kunnen naast agrariërs ook voormalig agrarische ondernemingen en eigenaren van een (voormalig) agrarisch bouwblok gebruik maken van de regeling. Een kwart van de aanvragen is dus afkomstig van deze nieuwe doelgroepen.

In de meeste provincies is het nog mogelijk om tot en met 31 augustus 2015 een aanvraag in te dienen, tenzij het provinciale subsidieplafond eerder bereikt wordt.

Terug naar overzicht