Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
10

€ 1,7 miljoen cofinanciering voor sectorplan boekhandel

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft goedkeuring verleend aan het sectorplan voor de boekhandel. Met dit plan, getiteld 'Op weg naar een vitale toekomst', kunnen partijen in de branche vanaf heden voor verschillende producten en diensten 50% korting aanvragen. Hierbij gaat het onder meer om loopbaanscans en om van-werk-naar-werk-trajecten. Het totale pakket aan maatregelen betreft een investering van € 3,8 miljoen, waarvan het ministerie voor € 1,7 miljoen cofinanciert.
De volgende producten en diensten zijn momenteel beschikbaar met 50% korting:

Programma 'Boekondernemer van de Toekomst': hiermee worden organisaties voorbereid op aanhoudend veranderende marktomstandigheden;
Het Vitaal Abonnement: om de bedrijfsvoering up to date en verkopers alert te houden;
Loopbaanscan: om de kwaliteiten van medewerkers optimaal te benutten;
Van-Werk-Naar-Werk-begeleiding: ondersteuning bij personele krimp van een organisatie.

Binnenkort zal op de website van de Koninklijke Boekverkopersbond uitgebreide informatie volgen. Medio maart 2015 zal de balans worden opgemaakt of er gebruik zal worden gemaakt van het subsidiegedeelte van het ministerie. Dit hangt af van:

de mate waarin voor 27 februari 2015 de aangeboden producten en diensten worden aangevraagd;
de kosten die moeten worden gemaakt om aan alle eisen en regelgeving te voldoen bij het rechtmatig beheren van de SZW-subsidiegelden;
de hoogte van de geïnde cofinanciering welke volgt uit de 0,3% premieafdracht.

Wanneer niet aan een van deze voorwaarden kan worden voldaan, kan er geen gebruik worden gemaakt van de subsidie, gezien de eisen die eraan worden gesteld door het ministerie. Dan zijn er tevens geen kortingen met meer dan 50% mogelijk op de aangeboden producten en diensten. Mocht dit wel het geval zijn dan zullen de geïnde Cao-gelden, in lijn met de gestelde doelen in het sectorplan, sowieso terugvloeien ten dienste van de boekhandel. Dit heeft verder geen gevolgen voor de huidige korting van 50% op de aangeboden producten en diensten. Zie hier voor het gehele sectorplan.

Terug naar overzicht