Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
10

Ruim € 360.000 voor culturele activiteiten in Zuid-Holland

In de derde kwartaalronde van 2013 heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland een bedrag van € 363.100 toegekend aan 101 culturele projecten in de provincie. Van het bedrag is € 16.750 ter beschikking gesteld uit de door het Cultuurfonds beheerde fondsen op naam in Zuid-Holland: het Catrien Venverloo Fonds, Hagana Juventus Musica fonds, Pibor fonds en Ivo Opstelten fonds.

Er zijn onder meer bijdragen toegekend aan Stichting Studio Peer te Gorinchem (€ 10.000) voor talentontwikkeling en coaching, voor Stichting Hollands Boegbeeld te Leischendam (€ 5.000) voor een educatief project 200 jaar Koninkrijk en aan Stichting In Principio in Leiden (€ 4.000) voor de tentoonstelling The Once en Future House. Zie voor alle toekenningen het overzicht Toewijzingen 3e kwartaal 2013.

De toegekende bedragen zijn garanties, zij worden pas uitgekeerd als het project al heeft plaatsgevonden en alleen als het achteraf nodig blijkt. Voor apparatuur, kleding en instrumenten wordt een percentage van de totale kosten toegekend. Alle overige aanvragen worden inhoudelijk beoordeeld. Het Prins Bernhard Cultuurfonds is een stichting met een landelijk bureau en twaalf provinciale afdelingen. Door het verlenen van bijdragen, het opzetten van projecten en het uitreiken van prijzen zet het Prins Bernhard Cultuurfonds zich in voor cultuur en natuurbehoud.

Terug naar overzicht