Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
10

Flinke verruimingen binnen regeling tweede lerarenopleiding

Er is een wijziging van de Subsidieregeling tweede lerarenopleiding (STL) gepubliceerd. De wijziging maakt het mogelijk dat (met ingang van het studiejaar 2021-2022) ook voor een tweede studiejaar van een lerarenopleiding subsidie kan worden aangevraagd.

Het doel hiervan is het volgen van een tweede lerarenopleiding nog aantrekkelijker te maken en leraren een stimulans te geven in het onderwijs te (blijven) werken. Daarnaast is het maximale subsidiebedrag per aanvraag verhoogd van € 3500 naar € 6000 per studiejaar.

Tot slot wijzigt de systematiek van subsidieverstrekking. De subsidieregeling ging aanvankelijk uit van een systematiek waarbij de subsidie direct wordt vastgesteld. Nu wordt de subsidie uiterlijk in januari van het studiejaar verleend, waarbij de helft van de verleende subsidie als voorschot wordt verstrekt. De subsidie wordt vervolgens in juni vastgesteld, waarbij de uitbetaling van het tweede helft van het subsidiebedrag plaatsvindt.

De uitbetaling in januari en in juni vindt plaats na een controle, waarin gekeken wordt of de subsidieaanvrager respectievelijk vóór of op 1 december of op 1 mei ingeschreven stond bij de lerarenopleiding. Deze controle vindt plaats om te voorkomen dat de subsidieaanvrager zich tussentijds uitschrijft en ten onrechte subsidie ontvangt. Indien de student zich uitschrijft als gevolg van het vroegtijdig succesvol afronden van de opleiding, heeft dit geen gevolgen voor de subsidietoekenning. De subsidie wordt alsnog uitbetaald.

Over de regeling
De Subsidieregeling tweede lerarenopleiding maakt het voor leraren financieel aantrekkelijker om een tweede lerarenopleiding (bachelor of master) te volgen die opleidt tot een bevoegdheid en waarvoor instellingscollegegeld moet worden betaald, indien zij geen aanspraak mogen en kunnen maken op een andere subsidieregeling.

Terug naar overzicht