Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
10

Vier ton extra voor Brabantse vouchers agrarische bouwpercelen

De provincie Noord-Brabant stelt € 400.000 extra beschikbaar voor de Subsidieregeling vouchers agrarische bouwpercelen Noord-Brabant (VABPNB).

Dit vanwege het grote aantal veehouderijen dat een beroep doet op de regeling. Dat grote aantal leidde er eerder dit jaar al toe dat er tijdelijk geen vouchers meer beschikbaar waren.

Het subsidieplafond voor 2019 gaat dankzij het nu beschikbaar gestelde extra budget omhoog van € 500.000 naar € 900.000, als volgt verdeeld over de volgende twee categorieën:

  • maximaal € 250.000 voor eigenaren van vrijgekomen agrarische bouwpercelen (was € 250.000); en
  • maximaal € 650.000 voor veehouderijen die voornemens zijn om de bedrijfsactiviteiten op hun agrarisch bouwperceel te beëindigen of om te schakelen (was € 250.000).


Over de regeling
Het doel van de regeling is het revitaliseren van het landelijk gebied door het stimuleren van de herbestemming van agrarische bouwpercelen en het aanpakken van leegstand van gebouwen op agrarische bouwpercelen.

In aanmerking voor subsidie komen eigenaren van vrijgekomen agrarische bouwpercelen en veehouderijen (met uitzondering van nertsenhouderijen) die voornemens zijn om de bedrijfsactiviteiten op hun agrarisch bouwperceel te beëindigen of om te schakelen.

De subsidie heeft de vorm van een voucher die kan worden ingezet ter dekking van de kosten van begeleiding door deskundigen die zijn aangesloten bij het Brabants Kennisplatform VABIMPULS. De hoogte van de subsidie bedraagt maximaal € 4000 (voor aanvragers die btw kunnen verrekenen) en maximaal € 4839 (voor aanvragers die geen btw kunnen verrekenen).

Aanvragen kunnen tot en met 9 december 2019 worden ingediend bij Stimulus Programmamanagement.

Terug naar overzicht