Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
10

Nieuwe deelbudgetten OP-Oost alweer deels overvraagd

De Managementautoriteit Oost-Nederland heeft een nieuwe stand van zaken bekendgemaakt van de verschillende deelbudgetten van de Beleidsregel Operationeel Programma EFRO Oost-Nederland 2019 (BOPOOST19).

Met ingang van 18 juni 2020 is er vanuit de regeling in totaal nog eens € 11,2 miljoen extra beschikbaar gesteld voor subsidieaanvragen met betrekking tot de onderdelen 'Slimme CO2-reductie' en 'Grote R&D-samenwerkingsprojecten'. Voor beide onderdelen gelden aparte subsidieplafonds voor Gelderland en Overijssel. In totaal zijn er dus vier verschillende plafonds, waarvan er nu één sowieso bereikt is, namelijk het Overijsselse plafond voor 'Grote R&D-samenwerkingsprojecten'. Voor dit plafond wordt daarom geadviseerd om geen aanvragen meer in te dienen.

Ook de Gelderse en Overijsselse deelbudgetten voor 'Slimme CO2-reductie' zijn populair. Voor beide plafonds meldt de Managementautoriteit Oost-Nederland dat er mogelijk nog ruimte is. Als alle al ingediende aanvragen worden toegekend, worden de beschikbare budgetten echter overschreden.

Al met al is er dus alleen binnen het Gelderse budget voor 'Grote R&D-samenwerkingsprojecten' nog zeker ruimte voor nieuwe aanvragen.

Zie ook: https://www.op-oost.eu/bestanden/Documenten/OP-Oost/DOC_OP_OOST_04-08-2020_plafondbestand.pdf

Over de regeling
Met de Beleidsregel Operationeel Programma EFRO Oost-Nederland 2019 wordt uitvoering gegeven aan het Operationeel Programma EFRO Oost-Nederland.

Terug naar overzicht