Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
10

Noord-Holland: € 13 miljoen extra voor niet-productieve investeringen water

De Uitvoeringsregeling POP3 subsidies Noord-Holland (POP3NH) stond van 24 november 2018 tot en met 4 januari 2019 open voor aanvragen voor het onderdeel 'Niet-productieve investeringen water'.

Het subsidieplafond voor deze openstelling bedroeg € 800.000. De Noord-Hollandse Gedeputeerde Staten (GS) hebben nu echter besloten dit plafond met liefst € 13.394.963 te verhogen en vast te stellen op € 14.194.963. Dit omdat er veel meer aanvragen zijn ingediend dan op basis van het oude subsidieplafond kunnen worden gehonoreerd.

De ophoging heeft als doel om alle ingediende aanvragen te honoreren, waardoor de waterdoelen een grote impuls krijgen en het risico wordt verkleind dat de middelen uit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO) niet tijdig worden benut. De waterschappen staan overigens volledig garant wanneer er geen of onvoldoende Europese middelen beschikbaar komen.

De verhoging van het subsidieplafond zal binnenkort officieel worden gepubliceerd in het Provinciaal Blad.

Zie ook: https://www.noord-holland.nl/Bestuur/Gedeputeerde_Staten/Gedeputeerde_Staten/GS_besluitenlijst/2019/GS_besluitenlijst_van_9_juli_2019.org

Terug naar overzicht