Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
10

LNV maakt twee nieuwe openstellingen voor visserijregelingen bekend

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft twee nieuwe openstellingen voor visserijregelingen gepubliceerd.

Het gaat om al eerder aangekondigde openstellingen voor de regeling Aquacultuurinnovatieprojecten (AQIP) en de regeling Samenwerkingsprojecten wetenschap en visserij (SAWEVI).

Aquacultuurinnovatieprojecten
Naast de openstelling zijn binnen deze regeling de minimale subsidiabele kosten verlaagd van € 300.000 naar € 150.000, omdat uit de praktijk blijkt dat er niet voldoende grote projecten aanwezig zijn. Op deze wijze kunnen ook minder omvangrijke projecten die van belang zijn voor de aquacultuursector maar die nog wel passen binnen de doelstelling van de regeling, voor subsidie in aanmerking komen. Hiermee wordt gestimuleerd dat ook jonge innovatieve bedrijven een subsidieaanvraag kunnen indienen.

Aanvragen kunnen van 4 november 2019 tot en met 16 januari 2020 worden ingediend. Voor deze periode is een plafond van € 3 miljoen vastgesteld.

Samenwerkingsprojecten wetenschap en visserij
Aanvragen voor deze regeling kunnen van 2 september 2019 tot en met 14 november 2019 worden ingediend. Voor deze periode is een plafond van € 4 miljoen vastgesteld.

Terug naar overzicht