Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
10

Subsidie groengas auto Arnhem-Nijmegen gewijzigd

De Stadsregio Arnhem-Nijmegen heeft de subsidieregeling Groengas gewijzigd. De regeling is met ingang van 1 juli 2013 verbreed en personenauto’s en bestelauto’s met een geel kenteken vallen nu ook onder de regeling. Leaseauto’s kunnen ook in aanmerking komen. Eerder was de subsidie alleen beschikbaar voor taxi’s en bestelauto’s op Groengas met blauw of grijs kenteken evenals voor vrachtauto’s en bussen. Aanvragen kan nog tot en met 31 december 2013.

De regionale subsidie bedraagt € 2.000 voor een personenauto, bedrijfsauto, taxi of bestelbus tot 5.000 kilo en € 6.000 voor een vrachtauto of bus (zwaarder dan 5.000 kilo). Voor de kleinste BPM vrije auto’s (bijvoorbeeld de Volkswagen Up of de Fiat Panda Twinair) is de bijdrage € 1.000. Per bedrijf is de maximale subsidie verhoogd van € 12.000 naar € 18.000.

De regeling wordt namens de Stadsregio Arnhem Nijmegen uitgevoerd door VCC Oost en kan worden aangevuld met de landelijke subsidie uit de regeling Emissiearme taxi's en bestelauto's of uit de regeling Ongebruikte vrachtwagens en bussen. Deze regelingen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu worden uitgevoerd door AgentschapNL.

Terug naar overzicht