Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
10

Uitvoeringsagenda duurzame veehouderij 1 juli open

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken heeft de subsidieregeling Uitvoeringsagenda duurzame veehouderij (UDV) gepubliceerd. Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 1 juli tot en met 10 september 2015. De subsidie wordt verstrekt voor het opstellen van een udv-verbeterplan of voor een udv-project. Het budget is respectievelijk € 440.000 en € 125.000. De maximale bijdrage is 40% van de subsidiabele kosten tot € 70.000 voor een udv-verbeterplan en tot € 125.000 voor een udv-project.

Met de openstelling van dit jaar is de regeling verder op een aantal punten gewijzigd om deze beter aan te laten sluiten bij de behoeftes in de praktijk en in de uitvoering. Deze zijn vooral bedoeld om de administratieve lasten bij aanvragers te verminderen. Het subsidieplafond voor de opstelling van een verbeterplan is verhoogd ten opzichte van dat voor een udv-project. De reden hiervoor is dat voor dit jaar gestreefd wordt naar een klein aantal relatief omvangrijke udv-projecten en een groter aantal projecten tot opstelling van een verbeterplan. Verbeterplan-projecten dragen relatief sterk bij aan netwerkvorming. Het initiëren van nieuwe netwerken voor verduurzaming van de veehouderij sluit aan bij de udv inzet voor 2015.

De overheid en veehouderijbranche willen met elkaar dat de veehouderij zo duurzaam en diervriendelijk mogelijk wordt. Daarom hebben de veehouderij, de overheid en maatschappelijke organisaties 15 ambities opgesteld voor een volledig duurzame veehouderij in Nederland in 2023. Deze ambities staan in de Uitvoeringsagenda Duurzame Veehouderij. Vaak zijn er belemmeringen die verduurzaming in de weg staan. Ondernemers of organisaties die projecten willen uitvoeren of een plan willen opstellen om deze belemmeringen weg te nemen, worden daarbij ondersteund met subsidie.

Terug naar overzicht