Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
10

Subsidieregeling 'Scholing in de Kinderopvang' gesloten

Omdat het maximaal beschikbare budget is bereikt, is het niet langer mogelijk om aanvragen in te dienen voor de subsidieregeling Scholing in de Kinderopvang, Aanvragen die voor 1 juni 2015 zijn ingediend, worden nog wel in behandeling genomen. Arbeidsmarktfonds FCB meldt dat er voor de kinderopvangbranche nog wel subsidie beschikbaar is voor de omscholingsregeling en voor loopbaantrajecten.

Voor de Regeling Omscholing Kinderopvang kunnen subsidieaanvragen worden ingediend tot 1 november 2015. Tot een maximum van € 1.200 wordt een omscholingstraject volledig vergoed. Zijn de kosten van het traject hoger, dan is dat voor rekening van de werkgever. De aanvrager moet onder de werkingssfeer vallen van de CAO Kinderopvang. De deelnemer moet, bij de start van het traject, een werknemer zijn in dienst van een werkgever die onder de CAO Kinderopvang valt.

Voor de Regeling Loopbaantrajecten Kinderopvang kunnen subsidieaanvragen worden ingediend tot 1 december 2015. Voor een aantal trajecten geldt echter dat een aanvraag voor 15 augustus 2015 ingediend moet zijn. De subsidie bedraagt maximaal 50% van de prijs van de af te nemen trajecten, met een maximum van € 100.000 per aanvrager. Ook voor deze regeling geldt dat de aanvrager onder de werkingssfeer van de CAO Kinderopvang moet vallen. En de deelnemer is, bij de start van het traject, een werknemer in dienst van de aanvrager en hij valt zelf ook onder de CAO Kinderopvang.

Terug naar overzicht